Valaisin - tunnelman tuoja, valon luoja

Pimenevien syysiltojen tultua ja talvikauden lähestyessä tulemme valoisan kesäkauden jälkeen ajatelleeksi taas kodin eri huoneiden valaistusta ja valaisimia. 

Toimittaako makuhuoneen valaisimen virkaa johdon nokassa roikkuva, kellertävää valoa luova polttimo? Onko olohuoneen tunnelman tuojana lipaston päällä oleva pöytävalaisin, jonka varjostin on kauhtunut jo aika päivää sitten? Tuntuuko, että ruokapöydän ääressä ei näe kunnolla mitä suuhunsa laittaa, saati sitten että lehden lukeminen olisi antoisa kokemus?

No, useimmilla meillä on kotona niin sanottuja sokeita pisteitä, kuten esimerkiksi valaisimia, joiden olemassaoloa emme edes huomaa ellemme erikseen ala niitä miettiä. Me vain käytämme niitä. Ja voihan olla, että joihinkin valaisimiin olemme niin kiintyneitä, ettemme halua niitä vaihtaa vaikka niiden hyöty valaisinkäytössä olisi jo täysin olematon. Niin tai näin, luodaanpa katsaus muutamaan erilaiseen valaisimeen, jotka ovat poimintojamme upeasta Kallen Kalusteen valaisinvalikoimasta.

Valaisin on tärkeä osa huoneen kuin huoneen sisustusta, ja oikeanlaisella valaisimella voit muuttaa huoneen tunnelmaa ratkaisevasti. Olipa tarpeesi näyttävä riippuvalaisin, tunnelmaa tuova lattiavalaisin tai pöytävalaisin, tai kirkasvalolaite talven pimeneviin iltoihin, valikoimastamme löytyvät kaikenlaiset valaisinratkaisut. Olemme valikoineet verkkokauppaamme suomalaisten huippusuunnittelijoiden designvalaisimia. Nämä valaisimet kestävät aikaa sekä tyylinsä että laatunsa puolesta. Mukana on sekä ajattomia klassikkovalaisimia, että raikkaita, nykyaikaisia malleja.

Klassikko on aina klassikko

Yki Nummi oli yksi merkittävimmistä skandinaavisista valaisinsuunnittelijoista 1950–1970 -luvuilla. Hän toimi valaisinsuunnittelijana vuosina Stockmann-Ornon tehtaalla ja suunnitteli siellä satoja valaisimia. Nostetaan tässä estradille pari suomalaisten suuresti rakastamaa klassikkoa, jotka löytyvät suoraan Kallen Kalusteen varastosta.


Innolux Kuplat -valaisin on Yki Nummen suunnittelema designklassikko. Valaisimessa on sisäkkäin kaksi eriväristä akryylikupua. Sisempi kupu on valkoista akryylia, jonka valkoinen väri toimii heijastinpintana valolle. Ulompi kupu on läpinäkyvää akryylia eri värivaihtoehdoin. Valaisinta on saatavana savunharmaana, kirkkaana, violettina, hiekanvärisenä, punaisena ja pomeranssinvärisenä.