Valaisin - tunnelman tuoja, valon luoja

Pimenevien syysiltojen tultua ja talvikauden lähestyessä tulemme valoisan kesäkauden jälkeen ajatelleeksi taas kodin eri huoneiden valaistusta ja valaisimia. 

Toimittaako makuhuoneen valaisimen virkaa johdon nokassa roikkuva, kellertävää valoa luova polttimo? Onko olohuoneen tunnelman tuojana lipaston päällä oleva pöytävalaisin, jonka varjostin on kauhtunut jo aika päivää sitten? Tuntuuko, että ruokapöydän ääressä ei näe kunnolla mitä suuhunsa laittaa, saati sitten että lehden lukeminen olisi antoisa kokemus?

No, useimmilla meillä on kotona niin sanottuja sokeita pisteitä, kuten esimerkiksi valaisimia, joiden olemassaoloa emme edes huomaa ellemme erikseen ala niitä miettiä. Me vain käytämme niitä. Ja voihan olla, että joihinkin valaisimiin olemme niin kiintyneitä, ettemme halua niitä vaihtaa vaikka niiden hyöty valaisinkäytössä olisi jo täysin olematon. Niin tai näin, luodaanpa katsaus muutamaan erilaiseen valaisimeen, jotka ovat poimintojamme upeasta Kallen Kalusteen valaisinvalikoimasta.

Valaisin on tärkeä osa huoneen kuin huoneen sisustusta, ja oikeanlaisella valaisimella voit muuttaa huoneen tunnelmaa ratkaisevasti. Olipa tarpeesi näyttävä riippuvalaisin, tunnelmaa tuova lattiavalaisin tai pöytävalaisin, tai kirkasvalolaite talven pimeneviin iltoihin, valikoimastamme löytyvät kaikenlaiset valaisinratkaisut. Olemme valikoineet verkkokauppaamme suomalaisten huippusuunnittelijoiden designvalaisimia. Nämä valaisimet kestävät aikaa sekä tyylinsä että laatunsa puolesta. Mukana on sekä ajattomia klassikkovalaisimia, että raikkaita, nykyaikaisia malleja.

Klassikko on aina klassikko

Yki Nummi oli yksi merkittävimmistä skandinaavisista valaisinsuunnittelijoista 1950–1970 -luvuilla. Hän toimi valaisinsuunnittelijana vuosina Stockmann-Ornon tehtaalla ja suunnitteli siellä satoja valaisimia. Nostetaan tässä estradille pari suomalaisten suuresti rakastamaa klassikkoa, jotka löytyvät suoraan Kallen Kalusteen varastosta.


Innolux Kuplat -valaisin on Yki Nummen suunnittelema designklassikko. Valaisimessa on sisäkkäin kaksi eriväristä akryylikupua. Sisempi kupu on valkoista akryylia, jonka valkoinen väri toimii heijastinpintana valolle. Ulompi kupu on läpinäkyvää akryylia eri värivaihtoehdoin. Valaisinta on saatavana savunharmaana, kirkkaana, violettina, hiekanvärisenä, punaisena ja pomeranssinvärisenä.

Yki Nummen suunnittelua edustaa myös Innolux Lokki -valaisin, joka on akryylistä valmistettujen valaisinten uranuurtaja ja yksi tunnetuimpia suomalaisia designklassikkoja. Valaisin tunnetaan myös nimellä Lentävä lautanen. Lokki-valaisimen valaistusominaisuudet ovat huippuluokkaa. Se antaa sekä epäsuoraa että suoraa valoa ja on häikäisemätön. Innolux Lokki on Suomessa valmistettu. Valaisinta on saatavissa kahta eri kokoa halkaisijoiltaan 700 mm ja 500 mm.

Uudenlaista valoa LED-valaisimilla

Kehitämme jatkuvasti mahtavaa valaisinvalikoimaamme ja tuomme myyntiin kysyttyjä uutuusvalaisimia kuin myös suurelle yleisölle tuntemattomampia valaisimia, joista tulee usein todella suosittuja. Uudet valaisimet ovat pääsääntöisesti LED-valaisimia.


Valaisin-Grönlundin Arm 6 -valaisin on moderni LED-valaisin, jonka tärkeimmät ominaisuudet ovat kevyt rakenne ja säädettävät LED-paneelit, joilla voidaan luoda tilaan niin epäsuoraa kuin kohdevaloakin. Paneeli kääntyy vaakasuunnassa 360 astetta ja pystysuunnassa 180 astetta. Valotehoa paneeleista irtoaa runsaasti jopa suuremmankin tilan valaisuun ja kolmen metrin johdon avulla valaisin voidaan ripustaa hyvinkin korkeaan kattoon. Arm valaisin on myös TRIAC-himmennettävä. Valaisinta löytyy myös pienemmässä koossa, tutustu Arm 3 -valaisimeen.

Valaisin-Grönlundin Veska-lattiavalaisin on mielenkiintoinen uutuusvalaisin. Yksinkertaisen tyylikäs valaisin sopii hyvin lukuvaloksi ja tunnelman luojaksi. Valaisimen varjostin on taivutettua metallia, joka antaa tasaisen valon alaspäin. Varjostimen kupu on käännettävissä, jolloin valon suuntaa voi säätää. Valaisimen runko on mustaksi maalattua metallia. Veska-lattiavalaisin on osa kokonaista Veska-valaisinsarjaa, jolla sisustat kotisi valaisimet yhteneväiseksi halutessasi. Sarjaan kuuluvat myös Veska-pöytävalaisin, Veska-riippuvalaisin ja Veska-seinävalaisin.

Uusista pöytävalaisimista on esille nostettava myös Innolux Concrete, joka on betonista ja suupuhalletusta lasista valmistettu tunnelmallinen pöytävalaisin. Tässä valaisimessa suositellaan käytettävän LED-valonlähdettä. Saatavilla valkoisella, tumman harmaalla tai betonin harmaalla betonijalalla. Concrete löytää paikkansa työhuoneesta kuin olohuoneestakin. Valaisin sopii myös tunnelmavaloksi eteiseen tai yöpöydälle.

Kirkasvaloa klassikoilla ja uutuuksilla

Kirkasvalolaite piristää ja taltuttaa väsymystä pimeään vuodenaikaan. Kirkasvalolamppu on normaalia kotivalaisinta, esimerkiksi loisteputkea, kirkkaampi lamppu. Kirkasvalolamppu matkii auringonvaloa, mutta siinä ei ole uv-säteilyä. Osassa valaisimistamme on yhdistetty kirkasvalolaite ja normaali tunnelmavalo yhteen valaisimeen. Näin sama valaisin toimii sekä kirkasvalohoitona että tunnelmavalaisimena. 

Kirkasvalolaitteiden klassikko on Eero Aarnion suunnittelema Innolux Origo. Se on sekä helposti siirreltävä designvalaisin, että tyylikäs kirkasvalolaite. Origo ilmentää Aarnion näkemystä valaisimen monipuolisesta käytöstä. Origo-valaisimen esikuva on Eero Aarnion omassa saunassa. Vuosia sitten Aarnio rakensi savusaunaansa jämäkän puisen tolpan helpottaakseen lauteille kiipeämistä.


Kirkasvalolaitteiden riippuvalaisimien ikoniksi on noussut Innolux Candeo -kirkasvalolaite, jonka idea syntyi Katriina Nuutisen Taiteen maisterin lopputyötä varten. Hänen tavoitteenaan oli suunnitella esteettinen, moneen tilaan soveltuva, ripustettava kirkasvalo, joka tarpeen tullen voidaan muuttaa helposti tunnelmavalaisimeksi. Valaisimen yläosassa olevalla keinukytkimellä Innolux Candeo muuttuu kirkasvalosta lämmintä valoa antavaksi tunnelmalliseksi designvalaisimeksi. Candeo kirkasvalaisimesta on tarjolla myös madallettu uudempi versio, Candeo Air -kirkasvalolaite.

Pöytävalaisimissa kirkasvalolaitteissa uusinta uutta edustaa tunnetun suomalaisen muotoilijan Harri Koskisen suunnittelema uutuus Innolux Valovoima -valaisin. Se on helposti työpöydälle sijoitettava kotimainen kirkasvalo. Innolux Valovoima on helposti suunnattavissa ja himmentimensä ansiosta sitä voi käyttää joko normaalina työvalona tai kirkasvalolaitteena.

Valaisimissa suosiossa juuri nyt!

Juuri nyt suomalaisten kotien sisustuksessa suosiossa ovat myös kauniit ja herkät tunnelman tuojat: rottinkiset riippuvalaisimet. Rottinkivalaisimen kupu on harvaan punottu, joten valo tulee kauniisti kuvun lävitse. Varjostin aitoa luonnonväristä rottinkia. Rottinkivalaisin soveltuu erittäin hyvin esimerkiksi ruokailutilaan tai makuuhuoneeseen.


Valikoimastamme löydät mm. Aurora, Melody, Mia ja Scarlet -rottinkivalaisimet, joista löytyy monenlaista eri muotoa.

Tutustu Kallen Kalusteen valaisinvalikoimaan täältä ja ota rohkeasti yhteyttä, niin opastamme oikeanlaisten, tarpeisiinne sopivien valaisimien valitsemisessa!

Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa nyt Kallen Kalusteen ilmainen uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotteista, tarjouksista sekä tapahtumista!
Emme spämmää, saat uutiskirjeen keskimäärin 2 krt/vko ja voit koska tahansa peruuttaa tilauksesi.
Seuraa meitä somessa
Hae inspiraatiota sisustukseen, löydä sopivia väriyhdistelmiä, osallistu jännittäviin arvontoihin tai tirkistele muuten vain.
Loading...