Terassin tai parvekkeen sisustaminen

Pihakalusteet, puutarhakalusteet, terassikalusteet, parvekekalusteet…, niin näitähän kutsutaan monilla eri nimillä. 

Osan tämän tyyppisistä kalusteista ja sisustustuotteista voisi sijoittaa minkä tahansa edellä mainitun otsikon alle, kun taas osa on tarkoitettu vain suojattuun tilaan. Yksi yhdistävä tekijä näillä kaikilla kuitenkin on: kesä! 

Kutsutaan niitä siis kesäkalusteiksi. Kesällä panostamme yhä enemmän terasseilla ja parvekkeilla oleskeluun ja viihtymiseen. Kysehän ei ole enää vain kalusteista (vaikka toki ne muodostavat pääroolin tässä esityksessä), vaan entistä useampi meistä luo omalle terassilleen tai parvekkeelleen omalla tyylillä sisustetun huonemaisen tilan - ikioman kesähuoneen.

TILAT

Terassit

Kuva: Hillerstorpin modulaarinen Madison-sohvakaluste.

Terassit ovat nykytrendin mukaisesti entistä suurempia ja niiden sisustuksessa haetaan viihtyisyyden lisäksi myös käytännöllisyyttä ja hyvää toimivuutta. Tilan koosta riippuen tilaa voidaan jopa jakaa siten, että oleskelulle on oma alueensa sohvaryhmineen ja lepotuoleineen. Vastaavasti ruoanlaitolle ja ruokailulle voi olla oma osansa terassista, johon kuuluvat jokaisen käyttötarpeeseen sopivat pihapöytäryhmät sekä yhä lisääntyvissä määrin erilaiset tasokkaat kesäkeittiöratkaisut grillin vierelle. Pienemmälläkin terassilla näitä ”erillisiä alueita” voi rajata vaikkapa maton tai siron kulmasohvan avulla.

Jo pitkään suosiossa olleet kattoon Power hook-koukulla kiinnitettävät riippukeinut ovat takuuvarma hankinta katetulle terassille, ja avoterassilla riippukeinun voi hankkia keinuun sopivan telineen kanssa. Terassin sisustus viimeistellään ulkokäyttöön sopivilla tekstiileillä, matolla sekä kukkaruukuilla. Pitkien kesäiltojen tunnelmantuojaksi terasseille hankintaan erilaisia ulkovalaisimia, terassinlämmittimiä sekä tulipesiä.

Parvekkeet

Kuva: Parvekkeilla suositaan pieneen tilaan hyvin sopivia, mutta mukavia ja käytännöllisiä kalusteita. Juuttimatto on trendikäs valinta katettuun ulkotilaan.

Parveke on useimmiten terassia pienempi tila, jonka sisustamisessa kannattaa suosia kevyempiä ja sirompia ulkokalusteita, erilaisia yksittäisiä ulkotuoleja ja raheja. Muutoin parvekkeen sisustamisessa pätevät samat vinkit kuin terassinkin sisustamisessa. Parvekkeella tilankäytön suunnitteluun kannattaa kuitenkin käyttää vielä hieman enemmän aikaa, jotta neliöt tulevat tehokkaasti viihtyisään käyttöön. Terasseja enemmän parvekkeilla suositaan myös pienimuotoista hyötykasvien parvekeviljelyä ruukuissa ja kasvualustoilla, vaikka toki monet tekevät näin myös terassilla, varsinkin jos omalle kasvimaalle ei ole piha-alueella tilaa.

Kattamattomat ulkotilat

Vaikka katetut ja lasitetut terassit ja parvekkeet ovat lisääntyneet viimeisen parin vuosikymmenen aikana huimasti suomalaisissa kodeissa, on käytössä paljon myös kattamattomia ulkotiloja, joita haluamme myös sisustaa. Joillakin voi osa terassista olla kattamatonta tilaa, toisilla taas koko terassi on avoin. Näiden tilojen kalustamisessa ja sisustamisessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota tuotteiden säänkestävyyteen sekä huoltotarpeeseen. Helppohoitoiset kalusteet ovatkin suosiossa kattamattomissa ulkotiloissa.


Kuva: Hillerstorp Ardenäs-kalustesarja on kestävä valinta myös kattamattomaan ulkotilaan.

Ulkona kalustaminen ja sisustaminen ei rajoitu vain rakennuksen kuten talon tai mökin ympärille, vaan upeat pihakeinut sekä lepotuolit voivat löytää paikkansa vaikkapa varjoisan pihapuun lähistöltä ja pöytäryhmät aurinkovarjon kera esimerkiksi erikseen muuratun pihagrillin ympäristöön laatoitetulta oleskelualueelta.

Kuva: Varax Retro-pöytä ja Retro-tuolit

Erilaisilla laadukkailla ja hyvin Suomenkin sääolosuhteita kestävillä paviljongeilla sekä pergolaratkaisuilla lisäät pihalla olemisen ja puutarhasta nauttimisen mahdollisuuksia. Tällaiset katokset ovat oiva lisä myös erilaisten juhlien ja illanistujaisten yhteydessä, kun ei haittaa, vaikka vähän sataisi kesäiltana. Ylivoimaisesti suosituin, tyylikkäin ja kestävin ratkaisu on Pergolux-pergola.

TUOTTEET

Tekstiilit

Kuva: Säänkestävillä tekstiileillä ja muilla sisustustuotteilla viimeistellään terassin tai parvekkeen viihtyisyys.

Myös ulkona sijaitsevista oleskelutiloista halutaan nykyisin kodinomaisia, viihtyisiä ja harmonisia. Ulkokäyttöä kestävät tekstiilit tarjoavat helpon ja edullisen tavan viimeistellä oma kesäkeidas. Matoissa suositaan katetuissa tiloissa juuri nyt hyvin trendikkäitä juuttimattoja ja kaikenlaisissa ulkotiloissa helppohoitoisia polypropeenimattoja.

Kuva: Hillerstorp Marstrand-pihakeinun pehmuste, väri taupe

Kesäkalusteiden joko mallikohtaiset tai yleisesti sopivat pehmusteet eivät ole enää mitään lisäylellisyyttä, vaan ne ovat oikeastaan perusta koko ulkona sisustamiselle. Niiden päälle on helppoa rakentaa erilaisia tyylejä sisustustyynyjen ja vilttien avulla. Myös ruokaryhmissä käytettävät pöytäliinat antavat viimeisen silauksen kesäiselle kahvihetkelle tai ystävien kanssa grillaukselle.

Kalusteet

Tänä päivänä ulkokalusteisiin panostetaan todella paljon ja niiltä edellytetään usein ajattomuutta sekä helppohoitoisuutta. Siksi materiaaleista polyrottinki, erilaiset puujäljitelmät ja alumiini pysyvät suosiossa vuodesta toiseen. Kesäkalusteitahan löytyy ihan jokaiseen tarpeeseen. On yksittäisiä sohvia, sohvaryhmiä, sohvapöytiä, nojatuoleja, aurinkosänkyjä, keinuja, ruokailuryhmiä jne…


Kuva: Hillerstorp Ardenäs-pöytäryhmän materiaalina on arvokas tiikkipuu, joka tekee vahvaa paluuta kesäkalusteiden materiaalina.

Kesällä 2022 puutarhakalusteiden tarjonnassa nähdään useita mielenkiintoisia uutuuksia tuotteiden kohdalla. Materiaaleissa hieman arvokkaampi tiikkipuu (teak) tekee vahvan paluun ja muutoinkin puun ja metallin arvokas yhdistelmä korostuu aiempaa enemmän. Ylipäätään tukevat puukalusteet ilmestyvät taas suomalaisten pihoille. Samaan aikaan kuitenkin myös isot, mutta kevyet, esimerkiksi alumiiniset sohvaryhmät ovat myös suosittuja. Erilaisten kalusteiden rohkeakin yhdisteleminen on nyt selkeä trendi.


Kuva: Hillerstorp Hampton-kalustesarja on hieno esimerkki maanläheisten värien paluusta suosioon.

Polyrottinkikalusteissa pitkään hallinnut harmaa väri on väistymässä maanläheisten värien ja luonnonmateriaalisten kalusteiden noustessa suosioon. Trendikkäistä muodoista voidaan nostaa esille mm. isot pyöreät pöydät. Myös kalusteiden muunneltavuus pysyy edelleen tärkeänä ominaisuutena.

Lue lisää kesäkalusteiden uutuustrendeistä 2022

Kesäkeittiöt


Kuva: Hillerstorp Åminne-kesäkeittiö tuo grillin viereen monipuolisen kokkauspisteen.

Terassin perinteisten jo itsessään monesti monipuolisten grillien yhteyteen halutaan luoda entistä enemmän kunnollisia ja käytännöllisyyttä lisääviä kesäkeittiöitä. Erilaiset helppohoitoiset ja siirreltävät työtasot sekä kesäkeittiöt altailla ja vesihanoilla varusteltuina on nyt selvä trendi. Kesäkeittiöitä hankintaan myös mökkien ulkotilojen lisävarusteiksi.

Valaistus

Kuva: Markslöjdin Garden24-sarjan ulkovalaisimilla luot pitkiin ja pimeneviin kesäiltoihin ainutlaatuista tunnelmaa.

Pitkiä ja lämpimiä kesäiltoja valaistaan siirreltävillä ulkokäyttöön ja sisustukseen sopivilla ulkovalaisimilla, kuten pöytä- ja lattiavalaisimilla sekä myös riippuvalaisimilla. Juhliin luodaan tunnelmaa puolestaan niin kutsutuilla party-valaisimilla.

Muista suojata kesäkalusteet sääolosuhteilta

Useimmissa kesäkalusteissa on jo valmiiksi, materiaalista riippuen, jonkinlainen suoja likaa ja sääolosuhteita vastaan. Muista kuitenkin aina lukea jokaisen tuotteen omat huolto-ohjeet säilyttääksesi tuotteen parhaassa mahdollisessa kunnossa. Kalusteiden käyttöikää voi pidentää yksinkertaisella ja säännöllisellä hoidolla. Suojaa kalusteet lialta ja sään vaikutukselta. Älä peitä kosteita tai märkiä kalusteita ja vältä suoraa maakosketusta.

Valikoimastamme löydät myös pihakalusteille sopivat puhdistus- ja suoja-aineet. Voit aina kääntyä myös Kallen Kalusteen asiakaspalvelun puoleen ja kysyä tarkempia ohjeita ostamiesi tuotteiden suojaukseen.

Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa nyt Kallen Kalusteen ilmainen uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotteista, tarjouksista sekä tapahtumista!
Emme spämmää, saat uutiskirjeen keskimäärin 2 krt/vko ja voit koska tahansa peruuttaa tilauksesi.
Seuraa meitä somessa
Hae inspiraatiota sisustukseen, löydä sopivia väriyhdistelmiä, osallistu jännittäviin arvontoihin tai tirkistele muuten vain.
Loading...