Sohvan valinta – lue vinkkimme!


Sohva on useimmilla olohuoneen ykköskaluste ja se on iso hankinta. Ei suinkaan vain hinnan vuoksi, vaan siksi että sohvan kuosi ja tyyli vaikuttavat keskeisesti koko huoneen tunnelmaan ja tyyliin. Samalla se on myös tärkeä ajanviettopaikka – mikä onkaan sen ihanampaa, kuin heittäytyä pitkän työpäivän jälkeen mukavalle sohvalle lepäämään ja rentoutumaan!

Sohvan valintaan kannattaa panostaa ja käyttää aikaa, jolloin sohvasta saa helposti pitkäikäisen kumppanin. Laadukas sohva kun on kodin pitkäikäisimpiä ja kovimmassa käytössä olevia huonekaluja, josta on iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Sohvamalleja on tarjolla tänä päivänä markkinoilla niin paljon, että sohvan ostamisessa on hyvä pitää jäitä hatussa ja luottaa pitkäkestoiseen, ajattomaan ja laadukkaaseen designiin. On myös hyvä muistaa, että erilaisiin tarpeisiin sopivat hyvin erilaiset sohvat. Jotta onnistuisit löytämään täydellisen sohvamallin, kokosimme tähän blogikirjoitukseen ammattilaistemme ajatuksia mihin kiinnittää huomiota: 

  • Valmis sohva netistä vai mittatilaussohva myymälästä?
  • Sohvakin on saatavilla recliner-mekanismilla!
  • Etsitkö trendikästä metsänvihreää sohvaa vai klassisen ajatonta mallia?
  • Onko valintasi siro ja napakka sohva vai matalampi ja leveämpi löhöilymalli?
  • Kurkkaa sohvan alle – tiesitkö, että sohvan runko vaikuttaa sen pitkäikäisyyteen?
  • Katso myös sivulle ja taakse. Sopiiko tämä oikeasti siihen, mihin sitä ajattelen?
  • Materiaaleja ja värejä on niin paljon, millä perusteella valitsen?
  • Kannattaako sohvasta oikeasti maksaa hieman enemmän?
  • ·Uudelle sohvalleni kaatui jotain, miten toimin?


Muistathan, että me Kallen Kalusteella autamme mielellämme yksilöllisesti sohvan – kuten muidenkin kalusteiden – valinnassa, niin verkkokaupan asiakaspalvelun kautta kuin Oulun myymälässämme paikan päällä.

Valmis sohva vai mittatilaussohva?

Laadukas sohva voi olla yhtä hyvin valmis sohva tai mittatilaussohva, kunhan sohvan perusominaisuudet ovat kohdallaan. Valmiista 2-istuttavasta sohvasta, 3-istuttavasta sohvasta tai 4-istuttavasta sohvasta kuten myös divaanisohvasta, avokulmasohvasta tai kulmasohvasta on tarjolla runsaasti erilaisia malleja, tyylejä, materiaaleja ja värejä, jolloin jo valmiiden sohvien kohdalla pääsee valitsemaan omaan kotiin parhaiten sopivan sohvamallin.