Sängyn valinta – Hyvän sängyn osto-opas

Tässä sängyn valintaoppaassa kerromme kaikki ne tärkeimmät asiat, mitä sinun on hyvä tietää, kun olet ostamassa uutta sänkyä tai patjaa. Lue opas läpi ja kysy rohkeasti lisää myyjiltämme, niin Oulun myymälässä kuin verkkokauppamme asiakaspalvelussa. Heiltä saat ammattilaisen vastauksen kaikkiin sängyn ja patjan ostamisessa askarruttaviin kysymyksiin.

Lähtökohtaisesti sängyn valintaa tulisi aina ajatella pitkäkestoisena sijoituksena, jolla on vaikutus sängyn käyttäjän jokapäiväiseen elämään ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin moneksi vuodeksi eteenpäin. Tämä ajatus on aina hyvä perusta, olitpa ostamassa sänkyä tai patjaa lapselle, nuorelle tai aikuiselle.

Jokainen meistä tarvitsee hyvän ja laadukkaan sängyn, joka tukee nukkuessamme kehoa oikeaan asentoon ja parantaa näin unen laatua. Sopivan vuoteen valintaan kannattaa käyttää aikaa sekä asiantuntevien myyjiemme apua.

Muista nämä, kun olet ostamassa sänkyä:

  1. Tarvitsenko uuden sängyn? Jos nykyinen sänkysi on 10-15 vuotta vanha, rikki tai muuten epäsopiva nykyiseen elämäntilanteeseesi, on aika lähteä sänkyostoksille.
  2. Sänky on sijoitus hyvinvointiin. Tilastojen mukaan vietämme sängyssä kolmasosan elämästämme. Panostamalla laadukkaan sängyn ostamiseen, teet satsauksen hyvään uneen ja sitä kautta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
  3. Hyödynnä myyjän ammattitaitoa. Myyjämme tietävät eri sänkyvaihtoehdoista kaiken tarvitsemasi. Jos sinulla on kokemuksia hyvästä sängystä, kerro niistä rohkeasti myyjälle, sillä juuri sinulle sopivan sängyn löytäminen on aina yhteistyötä.
  4. Luota intuitioosi ja tuntemuksiisi. Kun kokeilet erilaisia sänkyjä rauhassa, voi jokin sänkymalli tuntua selvästi paremmalta kuin muut.
  5. Oikean kokoisen sängyn valinta. Sängyn pituus, leveys ja korkeus riippuvat nukkujista ja makuuhuoneen koosta. 
  6. Säätövuode ei ole ylellisyyttä. Jos luet sängyssä paljon, kärsit selkäongelmista tai hengitystieoireista, suosittelemme vahvasti moottorisängyn hankkimista.
  7. Sänky on osa sisustusta. Älä osta sänkyä koskaan ulkonäkö edellä, vaan keskity sen ominaisuuksiin ja ennen kaikkea siihen, miltä se tuntuu. Valikoimissamme on kuitenkin paljon erilaisia sänkyjä, joihin voit valita omaan sisustukseesi parhaiten sopivan kuosin, sängynjalat ja sängynpäädyn.

  Ennen kuin lähdet sänkyostoksille

  Mieti alkuun mikä on pohjimmainen syy sille, että olet harkitsemassa uuden sängyn hankintaa? Tuntuuko nykyinen sänky epämukavalta, onko patja painunut notkolle, heräiletkö usein eikä uni ole levollista? Onko nykyinen sänky ollut aikoinaan hyvä vai alkujaankin virhevalinta? Onko sinulla normaalia enemmän selkäkipuja tai puutuvatko raajat nukkuessasi? Onko elämäntilanteesi muuttunut ja tarvitse eri kokoista sänkyä? Vai haetko sisustukseesi paremmin sopivaa vuodetta? Oletko nukkunut jossain muualla sellaisessa sängyssä, jonka hankinnasta haaveilet?