Kesäkalusteiden uutuustrendit 2022

Kesän 2022 puutarhakalusteista löytyy sekä selkeitä uusia trendejä, että jo klassikoksi muodostuneita iki-ihania kalusteita. 

Ensimmäisenä kesäkalusteita hankitaan jo aikaisin kevättalvella lasitetuille terasseille sekä parvekkeille ja lumien sulamisen jälkeen alkaa pihan terassien ja puutarhojen kalustaminen. Kodin pihakalusteiden lisäksi kesäkalusteita ostetaan paljon myös kesämökeille. Nykyisin ei enää ainoastaan kalusteta terasseja ja parvekkeita, vaan voidaan paremminkin puhua niiden sisustamisesta mattoineen, sisustustyynyineen sekä ulkovalaisimineen.

Milloin puutarhan kalusteet kannattaa ostaa?

Kesäkalusteiden valikoima on aina parhaimmillaan huhti-toukokuussa, jolloin on varmin aika hankkia kaikki halutut pihakalusteet. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kesän kalusteet on ostettu pitkälti ennakkoon jo edellisvuonna, ja erityisesti näinä erikoisaikoina tilaukseen menevien tuotteiden saatavuus voi olla pitkä. Jos taas jää odottamaan juhannuksen jälkeisiä alennusmyyntejä, on tarjolla usein vain yksittäiskappaleita vaikkapa pöytäryhmien tuoleista. Alennusmyyntien varaan ei siis kannata täsmähankintoja jättää koskaan ja toisaalta kesäkin on jo puolessa välissä siinä vaiheessa.

Kesäkalusteiden trendit 2022

Kesällä 2022 puutarhakalusteiden tarjonnassa tullaan näkemään useita mielenkiintoisia uutuuksia tuotteiden kohdalla. Materiaaleissa hieman arvokkaampi tiikkipuu (teak) tekee vahvan paluun ja muutoinkin puun ja metallin arvokas yhdistelmä korostuu aiempaa enemmän. Ylipäätään tukevat puukalusteet ilmestyvät taas suomalaisten pihoille. Polyrottinkikalusteissa pitkään hallinnut harmaa väri on väistymässä luonnonväristen kalusteiden noustessa suosioon. Trendikkäistä muodoista voidaan nostaa esille mm. isot pyöreät pöydät. Myös kalusteiden muunneltavuus pysyy edelleen tärkeänä ominaisuutena.


Kuva: Hillerstorp pyöreä Ardenäs-ruokapöytä ja Ardenäs-tuolit

Hyviä esimerkkejä edellä kuvatuista kesän 2022 trendikalusteista ovat ruotsalaisen Hillerstorpin pyöreät tiikkipuusta valmistetut Ringsjö- ja Ardernäs-ruokapöydät. Edullisempaa pyöreää puista ruokapöytää terassille etsiessä kannattaa tutustua Vibelin pyöreään Lana-lankkupöytään, joka sopii sekä ulos, että sisälle.