Kesäkalusteiden uutuustrendit 2022

Kesän 2022 puutarhakalusteista löytyy sekä selkeitä uusia trendejä, että jo klassikoksi muodostuneita iki-ihania kalusteita. 

Ensimmäisenä kesäkalusteita hankitaan jo aikaisin kevättalvella lasitetuille terasseille sekä parvekkeille ja lumien sulamisen jälkeen alkaa pihan terassien ja puutarhojen kalustaminen. Kodin pihakalusteiden lisäksi kesäkalusteita ostetaan paljon myös kesämökeille. Nykyisin ei enää ainoastaan kalusteta terasseja ja parvekkeita, vaan voidaan paremminkin puhua niiden sisustamisesta mattoineen, sisustustyynyineen sekä ulkovalaisimineen.

Milloin puutarhan kalusteet kannattaa ostaa?

Kesäkalusteiden valikoima on aina parhaimmillaan huhti-toukokuussa, jolloin on varmin aika hankkia kaikki halutut pihakalusteet. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että kesän kalusteet on ostettu pitkälti ennakkoon jo edellisvuonna, ja erityisesti näinä erikoisaikoina tilaukseen menevien tuotteiden saatavuus voi olla pitkä. Jos taas jää odottamaan juhannuksen jälkeisiä alennusmyyntejä, on tarjolla usein vain yksittäiskappaleita vaikkapa pöytäryhmien tuoleista. Alennusmyyntien varaan ei siis kannata täsmähankintoja jättää koskaan ja toisaalta kesäkin on jo puolessa välissä siinä vaiheessa.

Kesäkalusteiden trendit 2022

Kesällä 2022 puutarhakalusteiden tarjonnassa tullaan näkemään useita mielenkiintoisia uutuuksia tuotteiden kohdalla. Materiaaleissa hieman arvokkaampi tiikkipuu (teak) tekee vahvan paluun ja muutoinkin puun ja metallin arvokas yhdistelmä korostuu aiempaa enemmän. Ylipäätään tukevat puukalusteet ilmestyvät taas suomalaisten pihoille. Polyrottinkikalusteissa pitkään hallinnut harmaa väri on väistymässä luonnonväristen kalusteiden noustessa suosioon. Trendikkäistä muodoista voidaan nostaa esille mm. isot pyöreät pöydät. Myös kalusteiden muunneltavuus pysyy edelleen tärkeänä ominaisuutena.


Kuva: Hillerstorp pyöreä Ardenäs-ruokapöytä ja Ardenäs-tuolit

Hyviä esimerkkejä edellä kuvatuista kesän 2022 trendikalusteista ovat ruotsalaisen Hillerstorpin pyöreät tiikkipuusta valmistetut Ringsjö- ja Ardernäs-ruokapöydät. Edullisempaa pyöreää puista ruokapöytää terassille etsiessä kannattaa tutustua Vibelin pyöreään Lana-lankkupöytään, joka sopii sekä ulos, että sisälle.


Kuva: Hillerstorp Skagenäs-sohvaryhmä

Puun ja metallin upeasta liitosta nostamme esille todella hienon ja ennen kaikkea laadukkaan Hillerstorpin Skagenäs kulmasohva + sohvapöytä kesäkalustepaketin. Puukalusteista puhuttaessa ei voida ohittaa ikonista Ruotsissa massiivimännystä valmistettua Tennesee-kansituolia (sisältäen rahin), josta ennakoimme yhtä tämän kesän hittituotteista. Tennesee-kansituoli on ollut viime vuosina hurjassa suosiossa jo muissa Pohjoismaissa ja odotammekin suurella mielenkiinnolla sen saapumista suomalaisille pihoille.


Kuva: Hillerstorp valkoinen Tennesee-kansituoli rahilla ja Tennesee-pöytä

Muunneltavuudesta yksi hieno esimerkki on modulaarinen Oxelunda-sarja. Sarjan eri kalusteilla voi rakentaa monipuolisesti erilaisia kokonaisuuksia terassille ja parvekkeelle. Esimerkiksi 3-istuttavan Oxelunda-sohvan voi käden käänteessä muuttaa aurinkosängyksi, tai lisäosilla siitä voi rakentaa, vaikka kulmasohvan.


Kuva: Hillerstorpin modulaarinen Oxelunda-sarja

Sokerina pohjalla uutuustuotteistamme nostamme esille edullisen, niskatyynyllä varustellun ja massiivimännystä valmistetun, Garden-lepotuolin. Ylivoimainen hinta-laatusuhde ja mukavuus!

Aina ihastuttavat klassikot

Myös kesällä 2022 aito luonnonrottinki säilyttää suosionsa suomalaisten puutarhakalusteissa, kuten myös jämerät puukeinut. Usein pihanurmelle tai esimerkiksi mökkipihoille hankittavat kevyemmät kotimaiset Varaxin metallia ja puuta yhdistävät kalusteet pysyvät myös kestosuosikkeina.

Luonnonrottinkikalusteista valikoimastamme löytyy sekä Parolan että Sika-Designin tuotteita. Olemmekin yksi harvoista aitojen Parolan Rottingin tuotteiden virallisista jälleenmyyjistä Suomessa. Useimmat Parolan tuotteet löytyvät meiltä suoraan varastostamme nopeaan toimitukseen, mistä olemme saaneet aiempina kesinä paljon kiitosta.

Jämeristä puukeinuista annamme erityishuomion huippulaadukkaalle ja pelkistetylle Hillerstorpin Marstrand-pihakeinulle, jota on saatavilla sekä rungolla, että ilman runkoa (esim. katetun terassin kattoon kiinnitettäväksi).


Kuva: Varax Retro-pöytä ja Retro-tuolit

Kotimaisen Varaxin metallista valmistetut puutarhakalusteet tuntevat kaikki, vähintäänkin kuvista. Näiden ajattomien klassikoiden etuja ovat keveys, helppo siirreltävyys, monipuolinen valikoima sekä edullinen hintataso. Erityisnostona tähän voisi ottaa upeissa väreissä saatavilla olevan Varaxin Retro-sarjan, jonka suosio tulee varmasti jatkumaan myös kesällä 2022. Retro-keinun lisäksi sarjaan kuuluu myös ruokapöytä sekä siihen sopivat tuolit ja penkki. Pöytä, tuolit ja penkki taittuvat kätevästi pieneen tilaan.

Kesä menee riippukeinussa

Erilaiset riippukeinut, telineellä tai ilman, ovat muodostuneet suomalaisten terassien ja parvekkeiden suosikeiksi viime vuosien aikana, eikä suosio ole hiipumassa minnekään. 


Kuva: Parolan Rottingin Aulis-riippukeinu valkoisena

Ylivoimaisesti tunnetuin näistä on tietysti aitoa rottinkia oleva Parolan Aulis-riippukeinu. Muita suosikkimalleja ovat olleet Mango-, Omppu- sekä Droppen-riippukeinut. Jokainen on ehdottomasti tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Tee olosi mukavaksi myös pihalla

Useimmat pihakalusteet sisältävät jo valmiiksi muhkeat ja mukavat, pestävät ja nopeasti kuivuvat pehmusteet. Ja useimpiin sellaisiinkin kesäkalusteisiin, joissa pehmuste ei tule mukana, on saatavilla kuitenkin lisävarusteena joko täysin mallikohtainen pehmuste tai vähintäänkin tyyliin sopiva yleispehmuste. Viimeistele pihakalusteiden mukavuus oikeanlaisella pehmusteella.


Kuva: Hillerstorp Marstrand-pihakeinun pehmuste, väri taupe

Esimerkiksi suosittuihin Parolan Rottingin kalusteisiin on saatavilla mallikohtaisia pehmusteita. Tämän kesän uutuutena ovat entistäkin mukavammat Parolan Lempeä-nimiset pehmusteet, joita on saatavilla niin lepopatjana kuin kantikkaana tai pyöreänä tyynynä.

Hillerstorpin Milano-istuinpehmuste on loistava valinta, sillä sen mitat ovat linjassa useampien markkinoilla olevien korkeaselkäisten tuolien kanssa. Milano-istuinpehmustetta on saatavilla seitsemässä eri värisävyssä. Vastaavasti myös Hillerstorpin Aurinkosängyn pehmuste sopii useimpiin aurinkosänkyihin pehmusteeksi ja on saatavilla edullisesti useammassa eri värisävyssä.


Kuva: Hillerstorp Pergolux-pergola, valkoinen

Muistathan myös, että erilaisilla laadukkailla ja hyvin Suomenkin sääolosuhteita kestävillä paviljongeilla sekä pergolaratkaisuilla lisäät pihalla olemisen ja puutarhasta nauttimisen mahdollisuuksia. Tällaiset katokset ovat oiva lisä myös erilaisten juhlien ja illanistujaisten yhteydessä, kun ei haittaa, vaikka vähän sataisi kesäiltana. Ylivoimaisesti suosituin, tyylikkäin ja kestävin ratkaisu on Pergolux-pergola.

Muista suojata kesäkalusteet sääolosuhteilta

Useimmissa kesäkalusteissa on jo valmiiksi, materiaalista riippuen, jonkinlainen suoja likaa ja sääolosuhteita vastaan. Muista kuitenkin aina lukea jokaisen tuotteen omat huolto-ohjeet säilyttääksesi tuotteen parhaassa mahdollisessa kunnossa. Kalusteiden käyttöikää voi pidentää yksinkertaisella ja säännöllisellä hoidolla. Suojaa kalusteet lialta ja sään vaikutukselta. Älä peitä kosteita tai märkiä kalusteita ja vältä suoraa maakosketusta.

Valikoimastamme löydät myös pihakalusteille sopivat puhdistus- ja suoja-aineet. Voit aina kääntyä myös Kallen Kalusteen asiakaspalvelun puoleen ja kysyä tarkempia ohjeita ostamiesi tuotteiden suojaukseen.

Terassin tai parvekkeen sisustamisbuumi jatkuu

Aivan kuten alussa tuli todettua, sekä terassien että parvekkeiden monipuolinen sisustaminen on myös kesällä 2022 suosittua. Kirjoitamme tästä aiheesta vielä ennen kesää aivan oman, laajemman blogikirjoituksen erilaisine sisustusvinkkeineen.

Jo nyt voit tutustua ja tilata terassien ja parvekkeiden sisustamiseen liittyviä, ulkokäyttöön sopivia tuotteita, kuten esimerkiksi juuttimattoja, juuttiraheja, makrame-tyynyjä sekä uutuutena nyt valikoimastamme löytyviä ulkovalaisimia ja kesäkeittiöitä

Kuva: Markslöjd Garden24 -sarjan ulkovalaisimia

Tilaa uutiskirjeemme
Tilaa nyt Kallen Kalusteen ilmainen uutiskirje, niin saat ensimmäisenä tiedon uusista tuotteista, tarjouksista sekä tapahtumista!
Emme spämmää, saat uutiskirjeen keskimäärin 2 krt/vko ja voit koska tahansa peruuttaa tilauksesi.
Seuraa meitä somessa
Hae inspiraatiota sisustukseen, löydä sopivia väriyhdistelmiä, osallistu jännittäviin arvontoihin tai tirkistele muuten vain.
Loading...